Administrar

he tornat a la Vila

kpitana | 03 Agost, 2007 11:49 |

 Vénen les vacances...vénen les festes...

 

La meva vida està vinculada al carrer de Plaça d’aquest poble. El poble on varen néixer tots els capitans, on varen néixer els meus pares on nasqueren els meus padrins i re-padrins, on viuen la meva mare na Maria Pometa i sa tia Joana Capitana, la darrera capitana autèntica, la meva germana, na Catalina,  on creix el meu fillol, en Miquel, el meu nebot Damià,  el meu nin Gaspar la meva nina Caterina, on caminen pels carrers on jo també caminava. La meva família viu a la casa on jo vaig viure durant molt de temps Can Capità, i m’agrada pensar en aquest nou retorn a la vila, que em fa preguntar si el món és una roda que gira i recomença sempre seguit. Puc assegurar que Campos es, el poble de les meves arrels, d’allà on venc i on he tornar. M’agrada recórrer els seus carrers, el carrer Major mirar el campanar i recordar el dia que va caure Sant Julià, el carrer Estret, un dels meus carrers preferits veure la rectoria i la placeta dels caiguts on tants bons moments vaig passar, el carrer de Santanyí i mirar cap a munt si veig la placeta d’en Godet (tres molins), girar el cap i pensar que la padrina Mayans fa el dinar i que el padrí llegeix a la taula coses de cinema. La placeta del Pou Nou, sor Maria Rafaela, carrer Unió, la Plaça des peix (Pere Ignasi) han estat els carrers que m’han vist créixer. Ela carrers i les places on he assegut, mentre passaven les hores entre converses, confidències i jocs d’infant o d’adolescent, m’acompanyaran sempre.

Per a mi Campos són les meves amigues encara nines, recorrent amb bicicletes els carrers del poble. La meva germana esperant el Citroen del meu cunyat damunt la cera de casa. Campos és el renou de bon matí del tallant del meu pare, fent trossos de la carn, que ressonava per tota la casa. Campos es el gelat desprès de sopar asseguda amb el meu pare a la fresca sense dir res mirant el cotxes passar, aquella tranquil·litat, aquella quietud, aquella frescor, son records que tenc tan aprop i que enyor tant.. sobre tot en el meu pare....

Per a mi Campos són els veïnats del carrer de Plaça, l’enyorada Miquela i en Tomeu Cirvel·la , la Família de can Reviu, la Família Ginard de Sa Granja, can Perilla,  can Planta amb l’amistat eterna de n’Antònia i el seu germà Mateu i la Família Pomar ,els nins  pomarets (Na Magdalena * en Joan*, en Maties, na Cati i na Fàtima). El record de na Magdalena la meva amiga de l’ànima amb qui vaig viure aquells moments de la vida que val la pena recordar i  compartir amb algú i ara sobre tot amb els seus fills Na Victòria i en Biel.

Campos es poder sortir de casa i asseure a la barra de sa Granja a fer un palo amb sifó, recórrer els carrers, jugar  amb el meus fills per la cera, anar de la ma a comprar a s’impremta a l’apotecaria, a can Pomaret, anar a fer un cafè desprès de dinar amb les amigues i parlar dels que fers diaris, dels fills, de ciutat, i sobre tot del que passa pel poble; la política municipal, les xafarderies del carrer, dels actes culturals i de tot allò que un parla quan està tranquil al poble sense mirar el rellotge.

 Les festes del nostre poble, retornen, un any rere l’altre, amb aquella  puntualitat dels anglesos, les festes obren un parèntesi, és hora d’oblidar per uns dies el que fem cada dia i de començar la festa. És l’encontre amb la gent, les salutacions típiques amb els coneguts i veïnats que fa estona que no veus, les aturades davant plaça comentant que la gent cada any balla més, escoltar el renou del paperí quan camines cap a l’Ajuntament, veure les padrines comprar joguines als seus nets, sentir el cridar dels infants  a les atraccions, escoltar a primera hora del matí les xeremies i flabiols dels caparrots per anar a corre joies i menjar un tros de coco.

 Tornarem a trobar-nos a plaça, ens reunirem com cada any els amics i farem un sopar a la fresca, menjarem i beurem fins que n’hi hagi, el temps passarà  a la taula i com fa un parell d’anys escoltarem la música i ballarem al corral.. i riurem farem festa i direm com cada any – Ja s’acaba l’estiu no ens donarem compte i serà Nadal.

bones vacances i bones festes a tothom.

es trenc

 

http://rebost.ajcampos.org/festesagost07.php

 

http://www.ajcampos.org/

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS